Home / Auto / Raliul Sibiului – evenimentul anului
Raliul Sibiului – evenimentul anului

Raliul Sibiului – evenimentul anului

59 de echipaje din 15 tari vor lua startul in acest sfarsit de saptamana la Raliul Sibiului, etapa a cincea a CNRD si etapa a opta a IRC, competitia autohtona devenind astfel unul din cele mai importante evenimente sportive din Romania.

Lista de start include nume importante din competitia interna si din IRC, ceea ce inseamna raliul va fi o adevarata disputa-spectacol intre cei mai titrati sportivi din cele doua campionate, disputa care se va derula pe parcursul a 12 probe special, care totalizeaza 200,20 km.

Raliul Sibiului se va desfasura în perioada 19-21 iulie 2012, pe o suprafata mixta de rulare, dar predominant va fi macadamul.

Cartierul general al raliului si parcul de service vor fi amplasate in Piata Mare, iar Startul festiv se va da joi 19 iulie, de la ora 21:00 din Piata Mica.

Echipajele vor parcurge 100 de kilometri de proba speciala in fiecare zi, programul incepand in dupa-amiaza zilei de vineri la ora 14:31 cu prima din cele sapte probe ale zilei. Tot vineri va avea loc si Superspeciala I, de la ora 20:00 pe pista de rally cross, dupa care cele doua probe de noapte: Paltinis pe asfalt si Santa pe macadam. Sambata, actiunea incepe la ora 11:12, iar pilotii au de parcurs inca cinci probe speciale, festivitatea de premiere fiind programata in jurul orei 19:00.

Raliul Sibiului 2012 este a cincea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Primariei Municipiului Sibiu si al Consiliului Judetean Sibiu. Evenimentul este sustinut de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, partenerii etapei fiind Orange, BGS, Citroen si Ursus, pentru buna desfasurare a competitiei fiind implicate toate autoritatile locale din Sibiu.

Informatii complete despre Raliul Sibiului, imagini, harti, date despre concurenti sau rezultate dupa probele speciale gasiti pe site-ul oficial al competitiei www.raliulsibiului.ro

De asemenea il puteti contacta pe PR-ul raliului, dl Berti Panaiot, tel: 0748 776 237, e-mail: berti.panaiot@raliulsibiului.ro

*Programul competitiei include probe pe asfalt, pe macadam, probe speciale de noapte, doua Superspeciale pe circuitul de rally cross, adica toate ingredientele pentru a face din aceasta etapa nu doar una dintre cele mai disputate din sezon, cu un coeficient de dificultate marit, dar si una extrem de spectaculoasa

Comentarii

Adresa de mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*