Home / Evenimente / 3 zile până la startul celui mai dificil raliu hard enduro din lume
3 zile până la startul celui mai dificil raliu hard enduro din lume

3 zile până la startul celui mai dificil raliu hard enduro din lume

Peste 200 de rideri din 34 de țări vor concura în cea de a noua ediție a Red Bull Romaniacs

5 români la Clasa Pro – cea mai dificilă

 

Cu trei zile înainte de startul raliului numărul riderilor înscriși a ajuns de la 190 la 201. Miercuri 13 iunie, ora 18:00, pe B-dul Coposu din Sibiu se va da startul Prologului. Cei mai buni rideri din lume se vor duela pe traseul amenajat într-o manieră în care să ofere un adevărat show spectatorilor. Printre piloții de la clasa Pro se află în 2012 și cinci rideri români, trei dintre ei fiind din Sibiu. Este vorba despre Ioan Tara câștigătorul clasei Expert Single din 2011, Paul Frățilă campion al României la enduro și Rienk Tunistra, un olandez care în urmă cu câțiva ani a decis să rămână în România pentru a lucra și ulterior concura la Red Bull Romaniacs. Celor trei debutanți de la clasa Pro li se vor adăuga abonații la această categorie Mani Gyenes și Erwin Kovacs. Mani este dublu câștigător al raliului la clasa Expert Team alături de Laszlo Olah și a câștigat raliul Dakar la Maraton în 2011, iar Erwin este multiplu campion al României la enduro și o prezență constantă la Erzbergrodeo. Până în prezent la raliu sunt înscriși 19 români printre aceștia numărându-se și Cristian Dunca, timișoreanul care la doar 17 ani participă pentru a doua oară la Red Bull Romaniacs. Cristi va fi ajutat de tatăl său Romeo Dunca însă cei doi nu vor mai merge ca anul trecut la Hobby Team ci la Hobby Single, această decizie permițându-le să puncteze invidiual.

Pe lista concurenților de la Expert Team îi găsim pentru prima dată pe Dani Oțil și Krisztian Nagy, cei doi concurând până acum ca echipă la clasa Hobby. După locul trei de anul trecut și anii de experiență acumulați cei doi vor înfrunta în această ediție un traseu mult mai dificil. Obiectivul: să își depășească limitele și să termine raliul.

Program Red Bull Romaniacs 2012

Luni 11 iunie

Verificări tehnice şi administrative la Hotel Ramada

şi paddock-ul concurenţilor – Sibiu;

12 iunie

Marți 12 iunie

Verificări tehnice şi administrative la Hotel Ramada

şi paddock-ul concurenţilor – Sibiu;

21.00 –briefing pentru concurenţi şi echipele de asistenţă

13 iunie

Miercuri 13 iunie

Calificări pentru Prolog

18:00 Prologue, Bd. Coposu Sibiu

14 iunie

Joi 14 iunie

Off-road ziua 1

Finiş în Sibiu

21.00 Briefing – Hotel Ramada

15 iunie

Vineri 15 iunie

Off-road ziua 2

Finiş în Voineasa

21.00 Briefing – Hotel Voineasa

16 iunie

Sambata 16 iunie

Off-road ziua 3

Finiş în Sibiu

21.00 Briefing – Hotel Ramada

17 iunie

Duminica 17 iunie

Off-road ziua 4

Finiş în Sibiu pe dealul Guşteriţa

22.00 Festivitate de premiere şi petrecerea de final a raliului – Club Zen, Sibiu

13

www.redbullromaniacs.com

 

Descriere pe scurt a zilelor de off-road

 

Ziua I: Startul se va da la ieșirea din comuna Gura Râului spre Păltiniș. Lungimea medie: 125 km. Durata minimă: 4.5 ore, medie: 6 ore. Traseul pornește de la Gura Râului spre Jina, revine în zona Păltiniș, pe la stațiunea Arena Platoș cu finiș în Cisnădioara.

 

Ziua II: Startul se va da la 35 de kilometric de Sibiu înspre Râmnicu Vâlcea. Lungime medie: 110 km. Durata minimă: 4.5 ore, medie: 6 ore. Traseul pornește de la Robești șI se încheie la Voineasa.

 

Ziua III: Startul se va da în Voineasa. Lungime medie: 125 km. Durata minimă: 5 ore, medie: 6.5 ore. Traseul pornește din Voineasa, trece prin Săliștea, Ciunget, pe Valea Păscoaia și se încheie în apropiere de Robești.

 

Ziua IV: Startul se va da în Cisnădioara. Lungime medie: 135 km. Durata minimă: 5 ore, medie 7 ore. Traseul pornește din Cisnădioara, ajunge în munții Făgăraș, la Turnu Roșu iar finișul va avea loc la Hill Climb-ul din Dealul Gușterița.

 

Informații despre punctele de spectatori pentru fiecare zi de traseu offroad puteți găsi pe www.redbullromaniacs.com.

Comentarii

Adresa de mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*