Home / ATV / SAG 2013 – Motocross CUP
SAG 2013 – Motocross CUP

SAG 2013 – Motocross CUP

Săriturile cu motocicleta de 30 de metri au atras împătimiţi ai motoarelor din trei țări în judeţul Timiş.Prima cupă privată de motocross din România a readus la viaţă circuitul din comuna Şag, după opt ani în care nu s-a mai organizat aici nicio competiţie sportivă.
Provocarea nisipului n-a cunoscut vârstă. Cel mai tânăr competitor – Cristian Marinescu – are numai opt ani, iar jumătate sunt deja petrecuţi pe motor. Veteranul competiţiei are 56 de ani. Alexandru Enceanu a adunat patru decenii de experienţă şi aleargă cot la cot cu cei pe care i-a învăţat să conducă o motocicletă.
”Marele meu adversar este unul dintre foştii mei elevi, care acum a împlinit 40 de ani, ca să intre în clasa de veterani. El este ultimul venit, cel mai tânăr veteran, eu aş fi cel mai în vârstă”, a declarat el pentru Digi24 Timișoara.
Gagyi Peter, pilot de motocross, ne mărturisește: ”Ne duelăm de parcă nici nu ne-am cunoaşte. Când pui casca sus şi porneşti motocicleta sau maşina, nu ești nici tată, nici mamă”.
Adrenalina a atins cotele maxime odată cu intrarea în concurs a piloţilor de la clasa MX1. De cinci ori campion al României, Mihai Stoichescu a fost omul zilei. I s-a rupt schimbătorul de viteze după doar două ture de circuit, dar asta nu l-a împiedicat să câştige cursa şi să mai facă şi spectacol. ”E adrenalina, e nebunia când eşti în faţă. E o chestie să te detaşezi de tot, să te dai relaxat, ca şi cum te-ai da singur”, spune Mihai Stoichescu.
Cea mai animată cursă a fost cea de quad-uri. 23 de piloţi din Ungaria, Bulgaria şi România s-au înscris la start. Gazdele şi-au luat partea leului. Vicecampionul est-european Răzvan Irimescu a câştigat cursa după ce tot el a pus la punct şi circuitul. ”Având în vedere că e circuitul de acasă, pentru mine e mai uşor, că îl ştiu. Lucrez la circuit de o lună de zile, aproape în fiecare zi aici, am început cu buldozer, udat, tras, e greu să organizezi singur”, afirmă el.

Cupa motocross este doar prima competiţie organizată în acest an pe circuitul de la Şag. În toamnă, aici va avea loc şi o etapă de campionat naţional.

Comentarii

Adresa de mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*